SAS höjs till behåll av Sydbank

Sydbank höjer SAS till behåll från sälj, inte för att man blivit mer optimistiska till aktien utan för att det inte finns något som tyder på att den kommer handlas rationellt på kort sikt. Det framgår av en analys.
SAS höjs till behåll av Sydbank - sas-rickard-gustafson-900
SAS VD Rickard Gustafson. Foto: Johan Nilsson/TT
Sydbank tror att flygbolagen (och SAS) kommer att vara i centrum för investerarnas eufori när återöppningarna drar igång under våren. Önskan att resa kan ge en alltför optimistisk bild av framtiden, menar banken som tycker att allt över ett aktiepris på 0,85 danska kronor är för dyrt för SAS.

Den ekonomiska verkligheten enligt banken är att det bokförda egna kapitalet nu huvudsakligen utgörs av hybridobligationer på vilka räntorna kommer att stiga markant under de närmaste fem till sex åren. Om SAS inte lyckas dra in tillräckligt med pengar kommer en nyemission att vara oundviklig, skriver banken.

SAS-aktien kostar senast 1,415 danska kronor per aktie. I svenska kronor ligger priset på 1,91 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets