SAS väljer Avianca-chefen Anko Van der Werff som ny VD

Flygbolaget SAS har i dag utsett chefen för Avianca Holding-koncernen i Colombia, Anko Van der Werff, till att bli ny VD. Det framgår av ett pressmeddelande.
SAS flyg
SAS-plan på Terminal 5 på Arlanda flygplats. Foto: Henrik Montgomery / TT
Anko Van der Werff uppges ha visat att han utgör det starkaste komplementet till det redan högt kvalificerade och högpresterande ledningsteamet, enligt SAS styrelseordförande Carsten Dilling.

“Van der Werff har djup och bred kunskap om flygindustrin och har lång erfarenhet från flera internationella flygbolag. Detta kommer att vara viktigt för SAS under den oförutsägbara återhämtningsperioden efter Covid-19-pandemin”, kommenterar Dilling.

Anko Van der Werff tillträder senast den 15 juli i år. SAS nuvarande VD Rickard Gustafson kommer överlämna sina uppgifter till flygbolagets kommersiella chef Karl Sandlund som utses till tillförordnad VD.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.