Saudi Aramcos vinst högre än väntat

Statliga oljejätten Saudi Aramco redovisar en mer än tredubblad vinst, som kommer in högre än analytikerna väntat, sig i det andra kvartalet jämfört med samma period föregående år.
Saudi Aramcos vinst högre än väntat - saudi-aramco-700_binary_6953521.jpg
Nettoresultatet mer än tredubblades till 25,5 miljarder dollar (6,6), vilket var högre än analytikerkonsensus rapporterat från CNBC på 24,7 miljarder dollar.

Saudi Aramco har beslutat om en utdelning på totalt 18,80 miljarder dollar för det andra kvartalet, vilket är lika mycket som delades ut efter det första kvartalet.

Det ökade resultatets drevs främst av högre oljepriser och förbättrade marginaler, medan en lägre produktionsvolym under kvartalet hade en något negativ effekt.

Saudi Aramcos VD uppges vara otroligt positivt inställd till verksamhetens utveckling under resterande del av 2021 och framåt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.