Saudiarabien: Prat om priskrig har ingen grund i verkligheten

Saudiarabien vill arbeta "med andra producenter för att försäkra prisstabilitet som är producenters, konsumenters och branschens intresse", uppger Saudiarabiens oljeminister Ali al-Naimi.

”Pratet om ett priskrig är ett tecken på missuppfattning, medveten eller omedveten, och har ingen grund i verkligheten”, sade al-Naimi vid ett branschmöte i Acapulco, Mexiko.

Kommentarerna citeras av Reuters och är al-Naimis första sedan de globala oljepriserna backat ned till runt 80 dollar fatet.

”Vi vill inte politisera olja… för oss är det en fråga om tillgång och efterfrågan, det handlar enbart om affärer”, sade al-Naimi.

Ali al-Naimi gav ingen annan indikation på hur Saudiarabien kommer att reagera på prisnedgången och ville inte svara Reuters reporter på frågan om han anser att de nuvarande priserna är rimliga.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.