SBAB höjer bolåneräntor

SBAB höjer vissa av sina längre bolåneräntor med mellan 10 och 40 punkter den 7 maj. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tremånadersräntan lämnas oförändrad på 1,79 procent. Tvåårsräntan höjs med 10 punkter till 1,89 procent och femårsräntan ökas med 30 punkter till 2,59 procent. Tioårsräntan höjs med 40 punkter till 3,55 procent.

”Med anledning av att marknadsräntorna för längre löptider stigit kraftigt den senaste tiden höjer vi bolåneräntorna på motsvarande sätt. Vår ambition är att visa följsamhet i våra bolåneräntor gentemot väsentligt förändrade marknadsförutsättningar”, säger Klas Danielsson, vd på SBAB i en kommentar.

Ränteändringen gäller också för SBAB:s samarbetspartners ICA Banken och Ikano Bank. Räntan för fritidshus och bostadsrätter ligger på samma nivå som motsvarande villalån.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.