SBAB sänker flera listräntor

SBAB sänker sina listräntor för bolån för de längre bindningstiderna, men höjer listräntorna för de kortare bindningstiderna.
SBAB
Foto: Sebastian Davidsson / SvD / TT

För bindningstider på 3 månader och 1 år höjs listräntan med 0,20 respektive 0,10 procentenheter. För bindningstider på 3 till 10 år så sänks listräntorna med mellan 0,10 och 0,30 procentenheter.

”Vår uttalade ambition är att vara följsamma i förhållande till marknaden och därför justerar vi nu våra bolåneräntor i båda riktningarna. Sänkningarna är en följd av att långräntorna vikit nedåt, vilket i sin tur sänkt våra upplåningskostnader för lån med längre löptider. Det vill vi ska komma även våra kunder till gagn”, säger Mikael Inglander, VD på SBAB.

Bindningstid Förändring (procentenheter)
3 månader +0,20
1 år +0,10
2 år oförändrad
3 år -0,10
4 år -0,15
5 år -0,15
7 år -0,25
10 år -0,30

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.