SBB förvärvar storpost i norska Solon Eiendom – utlöser budpliktsbud

Fastighetsbolaget SBB utökar sitt ägande i norska Solon Eiendom med 62,65% av aktierna, enligt ett pressmeddelande.
SBB förvärvar storpost i norska Solon Eiendom – utlöser budpliktsbud - ilja-batljan-700_binary_6954347.jpg

Affären avser förvärv av 51,1 miljoner aktier i Solon Eiendom för 2,25 miljarder norska kronor. SBB kommer att finansiera hälften med en emission av drygt 17 miljoner B-aktier till teckningskursen 66 kronor per aktie, och resten genom realisation av vissa finansiella tillgångar. Teckningskursen innebär en premie på cirka 8,4% jämfört med SBB:s senaste stängningskurs på måndagen.

Efteråt kommer SBB att äga 68 miljoner aktier i Solon Eiendom, motsvarande 83,86% av aktierna och rösterna i bolaget.

”Norge och Oslo är en prioritet för SBB, vilket vi nu visar när vi avsevärt stärker vår position i Oslo-regionen genom förvärvet av Solon../../..Vi ser stor potential till fortsatt tillväxt av projektportföljen samt att vi nu tillför ytterligare genomföranderesurser till vår utvecklingsportfölj som redan idag är den största i Europa. Vi kommer också att bygga för att äga och ser stora möjligheter att leverera både äldreboenden och lägenheter för äldre samt skolor och förskolor”, kommenterar SBB VD Ilija Batljan.

SBB:s affär med Solon Eiendom utlöser också skyldighet att lämna ett budpliktserbjudande på övriga aktier i bolaget. SBB måste komma med ett sådant bud inom fyra veckor. Priset i budpliktserbjudandet kommer att motsvara det högsta priset SBB har betalat för aktier i Solon Eiendom under det senaste halvåret, uppges det.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets