SBB genomför riktad nyemission på 508 miljoner – Wallenstam och Welandson tecknar

Fastighetsbolaget SBB tar in 508 miljoner kronor genom en riktad nyemission till Wallenstam och Gösta Welandson med närstående. Det framgår av ett pressmeddelande.
SBB Ilija Batljan
SBB:s Ilija Batljan. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT
Emissionen omfattar 7,26 miljoner B-aktier till teckningskursen 70 kronor per aktie. Det motsvarar en premie på 3,95% jämfört med senaste stängningskursen på torsdagen. Utspädningseffekten är 0,45% av kapitalet och 0,21%  av rösterna.

Enligt SBB genomförs emissionen i syfte att ytterligare stärka aktieägarbasen med strategiska aktieägare.

”SBB är mycket glada att både Gösta Welandson och Wallenstam AB väljer att investera i SBB när vi fortsätter att bygga Europas ledande fastighetsbolag inom social infrastruktur. Båda parterna besitter djup branschkunskap och är strategiskt viktiga aktieägare”, säger SBB grundare och vd Ilija Batljan.

Wallenstam uppger i ett separat pressmeddelande att investeringen i SBB är en finansiell sådan. Bolaget har tecknat för 250 miljoner kronor i emissionen.

”Vi har sedan tidigare en positiv erfarenhet av att göra affärer med SBB. Nu fick vi möjligheten att teckna oss i SBB:s nyemission. Vi har ständigt en dialog om nya affärer”, säger Hans Wallenstam, VD.