SBB strax under gränsen för budplikt i JM

Fastighetsbolaget SBB äger nu 29,96% av aktierna i bostadsutvecklaren JM vilket innebär att man befinner sig strax under budpliktsgränsen på 30%. Det skriver Dagens industri.
Ilija Batjlan SBB
SBB:s Ilija Batjlan. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT
Den senaste ägardatan tyder på att SBB utökat ägandet i JM under april. Detta eftersom man satt på 27,7% av aktierna i JM enligt senaste rapporten för första kvartalet. De senaste siffrorna bekräftas också till Di av bolagets ir-chef.

JM har också nyligen beslutat om att dra in ett visst antal aktier, vilket kan tvinga SBB till budplikt om inte bolaget reducerar sitt ägande. SBB har valt att inte kommentera detta till Di men däremot uppgett att JM är en långsiktig investering. Det är i linje med vad SBB:s storägare och vd Ilija Batljan uppgav i förra veckan. Han sade att JM är SBB:s långsiktiga investering på mellan 25-30%.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG