SBB tidigarelägger utbetalning till aktieägare i Offentliga Hus som accepterar budet

Fastighetsbolaget SBB kommer att tidigarelägga utbetalningen till de aktieägare i Offentliga Hus som accepterar budet. Det framgår av ett pressmeddelande.
SBB Ilija Batljan
SBB:s VD Ilija Batljan. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT
SBB har efter förvärv av aktier i Offentliga Hus lagt fram ett budpliktserbjudande. Detta offentliggjordes den 20 januari. Acceptfristen inleddes 16 mars och kommer att avslutas den 13 april.

Enligt SBB kommer utbetalningen att tidigareläggas till de aktieägare som ”accepterar budet samt förtydligar att det totala vederlaget för varje aktie i Offentliga Hus som lämnas in i budet kommer uppgå till 15,66 kronor till de aktieägare som väljer kontantvederlaget samt cirka 0,508 stamaktier av serie D till de aktieägare som väljer aktievederlaget”.

SBB kan också välja att förlänga acceptfristen men det kommer inte att leda till en fördröjd utbetalning till de aktieägare som redan accepterat erbjudandet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets