Scandi Standards VD Leif Bergvall Hansen får lämna bolaget

Styrelsen i kycklingbolaget Scandi Standard har idag sagt upp Leif Bergvall Hansen som VD och koncernchef. Det beskedet kommer efter att Aftonbladet nyligen avslöjat att kycklingar skållas levande vid Kronfågels verksamhet i Katrineholm.
Scandi Standards VD Leif Bergvall Hansen.
Scandi Standards VD Leif Bergvall Hansen. Foto: Scandi Standard

I förra veckan medgav Scandi Standard att verksamheten har haft vissa avvikelser kopplade till avlivningsprocessen och rensningen av kyckling. Bolaget har lovat kraftfulla åtgärder.

Uppgifterna har bland annat fått ett stort antal kommuner att stoppa inköp av kyckling från Kronfågel.

Scandi Standard uppger att Leif Bergvall Hansen fortsätter som vd fram till att en ny chef tillträder sin tjänst. Styrelsen inleder omedelbart en process för att hitta en efterträdare.

”Jag vill tacka Leif Bergvall Hansen för hans viktiga bidrag till Scandi Standard de senaste åtta åren. Vi har kommit fram till att det är rätt läge för en förändring i syfte att tillföra ny energi och nya perspektiv till den fortsatta utvecklingen av Scandi Standard. Jag är övertygad om organisationens förmåga att ta bolaget till nästa nivå och fortsätta att utveckla vår marknadsledande position i Norden och på Irland. Leif lämnar ett bolag som är robust och som har potential för fortsatt tillväxt och står på en stadig grund för långsiktig lönsamhet”, säger Johan Bygge, styrelseordförande i Scandi Standard.