Scandinavian Biogas ökar omsättning och rörelseresultat

Biogas- och biogödselproducenten Scandinavian Biogas redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten ökade.
Scandinavium biogas
Foto: Scandinavium Biogas
Omsättningen steg 17,1% till 95,4 miljoner kronor (81,5).

Rörelseresultatet blev 8,5 miljoner kronor (1,6), med en rörelsemarginal på 8,9% (2,0).

Resultatet före skatt var -5,4 miljoner kronor (-12,0).

Resultatet efter skatt blev -4,9 miljoner kronor (-11,8).

Justerat resultat per aktie blev -0,16 kronor (-0,70).

”I tredje kvartalet fick vi det efterlängtade förslaget från EU som fastlår att biogas är en viktig del av EU:s gröna omställning för att nå målet om att bli världens första klimatneutrala region senast 2050. /…/ För vår del var det också viktigt att Sveriges regering i sin höstbudget lämnade besked om en utökad och långsiktig satsning på bland annat biogas fram till och med 2040. För biogas specifikt handlar det nästa år om ett nytt produktionsstöd på cirka 500 miljoner kronor för att därefter öka till 700 miljoner kronor per år”, kommenterar VD Matti Vikkula.

”Vi ser fortsatt covid-19-effekter med viss negativ påverkan på den svenska verksamheten vilket innebär att anläggningarna inte utnyttjat sin fulla kapacitet. Verksamheten i Norge utvecklas som förväntat och levererar betydligt bättre än föregående år. Verksamheten i Korea levererade ett stabilt kvartal som var något bättre än föregående år. Prishöjningar av fossila bränslen antas påverka oss positivt, inte minst kortsiktigt.”

Scandinavian Biogas, Mkr Q3-2021 Q3-2020 Förändring
Nettoomsättning 95,4 81,5 17,1%
Rörelseresultat 8,5 1,6 431,3%
Rörelsemarginal 8,9% 2,0%
Resultat före skatt -5,4 -12,0
Nettoresultat -4,9 -11,8
Resultat per aktie, justerat, kronor -0,16 -0,70
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets