Scania tillbaka i normal produktion i juni

Lastbilstillverkaren Scania kommer i början av juni att återgå till normal produktion igen - även om det kan bli aktuellt med nya produktionssänkningar framöver. Det rapporterar Ekot.
Scania tillbaka i normal produktion i juni - scania-700_binary_6960993.jpg
Det är på grund av lägre efterfrågan som produktionen på nytt kan tvingas gå ned i takt.

Scania stoppade annars all tillverkning i mars på grund av coronaviruset. Därefter återupptogs en del av den i slutet av april och nu är man alltså snart igen tillbaka på normalnivåer.

Presschefen Karin Hallstan uppger att normalproduktionen innebär att företaget kan börja beta av en stor orderbok, vilket hjälper mot den kassakris som man har.

Medan produktionen snart är tillbaka på normala nivåer gäller inte samma för tjänstesidan. Därför har existerande permitteringsavtalet förlängts från slutet av maj till 22 september.

”I Sverige är det ungefär 10 000 personer som sitter på tjänstemannajobb och där räknar vi med att ha en hög permitteringsgrad och ett stort antal permitterade fortfarande”, sade Hallstan till Ekot.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets