SEB ser fortsatt potential på börsen även om det finns tydlig inflationsoro

SEB ser fortsatt potential på börsen även om börserna paradoxalt har börjat tveka när man nu äntligen ser ljuset i pandemin. Samtidigt konstateras att riskerna för motvind från inflation och räntor har ökat.
Stockholmsbörsen
Foto: TT
”Att framtiden innehåller utmaningar är inget nytt. Att det finns risker som kan påverka börserna i negativ riktning är också en naturlig del av bilden. Det betyder inte att den ljusa grundbilden, med god tillväxt och låga räntor, behöver förbytas till något mer bekymmersamt. Tvärtom räknar vi med att börserna får tillräckligt stöd därifrån en tid till. Men med ökat fokus på vad som händer efter återöppnandet blir också börsbilden lite mer grumlig. Så länge våra prognoser om tillväxt och räntor håller finns det potential kvar – men räkna med en mer svängig börsresa när nya utmaningar behöver hanteras”, säger placeringsstrategen Johan Hagbarth i ett marknadsbrev.
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco