SEB: Ser inga triggers i Ericsson

SEB ser inga triggers för Ericsson-aktien att återhämta sig från nuvarande läge. Det skriver banken strax efter att konferenssamtalet för det fjärde kvartalet avslutats.

Enligt SEB är utsikterna kring bruttomarginalen den stora frågan då Kina väntas spä ut den under 2020.

”Ericsson måste bevisa för investerare att det kan motverka detta med andra åtgärder där det finns med begränsad synlighet. Vi ser inga triggers för aktien att återhämta sig för närvarande”, skriver banken.

Angående opex skriver SEB att den kan landa på minst 66 miljarder kronor för 2020, vilket är i linje med dagens konsensus på 63 miljarder dollar. Men då bolaget inte var helt tydligt kring opex-guidningen under samtalet kan detta leda till sänkta konsensusrevideringar på upp emot tio procent, uppger SEB.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.