SEC stämmer Volkswagen och Martin Winterkorn

Amerikanska finansinspektionen SEC stämmer tyska fordonsjätten Volkswagen och dess tidigare vd Martin Winterkorn på grund av dieselskandalen.

Företaget anklagas för ett massivt bedrägeri mot amerikansk investerare, skriver Reuters.

Enligt SEC ska Volkswagen mellan april 2014 och maj 2015 ha gett ut mer än 13 miljarder dollar i obligationer och andra tillgångar trots att ledande chefer kände till att mer än en halv miljon dieselbilar släppte ut mer än tillåtet.

Volkswagen säger att man kommer att motsätta sig stämningen. Bolaget har sedan tidigare gått med på att betala mer än 25 miljarder dollar i USA på grund av dieselskandalen.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.