Sectra köper kontor av Castellum för 150 miljoner

Medicinteknikbolaget Sectra släppte i morse sin delårsrapport för det första kvartalet i det brutna räkenskapsåret, maj till juli 2023.
Sectra köper kontor av Castellum för 150 miljoner - Sectra
Torbjörn Kronander, VD på Sectra. Foto: Sectra

I rapport framgår att Sectra köpt loss två fastigheter: Teknikringen 20, vilket är huvudkontoret i Linköping, samt angränsande Teknikringen 16.

”Vi fick dem till ett pris som sänkte de operativa kostnaderna en del. Det är positivt för oss men det handlar om små belopp”, säger vd:n Torbjörn Kronander till Dagens industri. Han avböjer att ge exakta siffror på kostnadssänkningen. Kronander framhåller att Sectra inte kommer bli något fastighetsbolag.

Fastigheterna köptes av Castellum för 150 miljoner kronor. Den 29 augusti meddelade Castellum att bolaget sålt åtta fastigheter i Linköping, Haninge, Uddevalla och Malmö för sammanlagt 430 miljoner kronor. De två fastigheterna som Sectra köpt ingår sannolikt i den aviserade försäljningen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.