Selin populär bland fastighetsfonderna

När man lyfter på locket till de tio fastighetsfonder som förvaltas av nordiska firmor så hittar man en del innehav som är populära bland flera fonder. Det är uteslutande svenska aktier även om flera fonder placerar utanför norden.

Mest eftertraktat är Erik Selins Balder, Sveriges största noterade fastighetsbolag, som finns i sju av de tio fonderna och utgör 4,7 procent av den samlade fondförmögenheten.

Länsförsäkringar, ODIN, Swedbank Robur och IKC är extra förtjusta med över 9 procent av vardera fond parkerade i Balder.  Sagax, där även Selin är hyfsat stor ägare, kvalar in som nummer två med 3,4 procent av portföljen och sex av tio fonder som ägare.

Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, som lagt bud på Hemfosa finns inte med på topp-tio-listan vilket målbolaget Hemfosa däremot göt på plats sju. Länsförsäkringar, Odin och Alfred Berg kan alla skatta sig lyckliga med innehav på över 4 procent av portföljen.

Största överlappande innehaven bland 10 nordenbaserade fastighetsfonder

 

Bolag Antal fonder av 10 Vikt
Balder 7 4,7%
Sagax 6 3,4%
Nyfosa 7 2,9%
Fabege 6 2,8%
Klövern 7 2,5%

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här