SHB: Denna aktie ska upp i dag

Handelsbanken anser att en kursuppgång är motiverad i bolaget, som rapporterade under morgonen.

Hotellfastighetsföretaget Pandox tredje kvartal innefattade en omsättning i linje med konsensusprognosen, medan justerade cash earnings var högre än väntat. De värdeförändringar som redovisades på fastigheterna var också ”betydligt högre” än väntat.

Det skriver Handelsbankens analytiker i en tidig kommentar på rapporten.

”Vi bedömer att marknadens vinstprognoser kommer att behöva höjas med cirka 5 procent och att en kursuppgång är motiverad”, är bankens slutsats.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.