SHB höjer värderingen på Zalando

Handelsbanken justerar upp värderingen av Kinneviks portföljbolag Zalando efter att bolaget rapporterade siffror för det första kvartalet den 9 maj.

Banken höjer också riktkursen för Kinnevik från 255 till 276 kronor och upprepar rekommendationen öka. Det framgår av en analys från den 11 maj.

Den höjda riktkursen är främst en följd av att Handelsbanken har höjt Zalandos värdering från 43,9 miljarder kronor till 48,5 miljarder. Zalandos intäktstillväxt på 35 procent under det första kvartalet jämfört med året innan överträffade bankens förväntningar, men det viktigaste i rapporten var Zalandos signifikant förbättrade marginal och utsikterna för en fortsatt stark marginal under 2014.

SHB tror att Zalandos rörelsemarginal kommer att uppgå till -2,5 procent under 2014 och 1,5 procent under 2015. Intäkterna väntas stiga med 30 procent under 2014 och 22 procent under 2015. Estimaten har överlag skruvats upp efter Zalandos rapport.

Kinnevik äger 36 procent av kapitalet och rösterna i Zalando.

Baserat på Handelsbankens värdering av Kinneviks innehav står Zalando för 23 procent av värdet i Kinneviks portfölj.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.