Shortcut Media ansöker om företagsrekonstruktion

Filmproduktionsbolaget Shortcut Medias styrelse har fattat beslut om att ansöka omföretagsrekonstruktion vid Stockholms tingsrätt.
Shortcut Media ansöker om företagsrekonstruktion - Shortcut
Shortcut Media

Anledningen är att bolaget behöver lösa sina gamla skulder och beslutet bedöms vara nödvändigt för att ge Shortcut Media den tid som krävs för att förhandla fram en hållbar och långsiktig finansiell lösning. Beslutet innebär att bolaget ställer in sina betalningar.

”Våra dotterbolag i Göteborg och Söderhamn har under många år genererat vinster och är de centrala komponenterna i vår långsiktiga strategi. Genom att vi nu skapar utrymme för att lösa de äldre skulderna inom ramen för en företagsrekonstruktion kan vi framöver fokusera på att utveckla våra lönsamma verksamheter, vilka utgör grunden för SMGs livskraft”, säger Lennart Larsson, tillförordnad VD  i Shortcut Media, i ett pressmeddelande.

Styrelsen för Shortcut Media har tagit fram en likviditetsprognos och bedömer att bolaget kan bära sina kostnader under företagsrekonstruktionen.

Bolaget aktie flyttas till Spotlights observationslista i och med beskedet om rekonstruktion.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco