Sivers tar in 75 miljoner kronor i finansiering

Teknikföretaget Sivers Semiconductors har ingått ett finansieringsavtal med Formue Nord om upp till 75 miljoner kronor, varav 25 miljoner kronor avser ett konvertibelt lån.
Anders Storm, VD för Sivers.
Anders Storm, VD för Sivers.

Det konvertibla lånet har en teckningskurs om 9,61 kronor, vilket skulle ge en utspädning om cirka 1,1%. Tech-bolaget har också fått ett kreditbeslut från en affärsbank om ytterligare 25 miljoner kronor och förhandlar nu om slutgiltigt låneavtal.

Lånefaciliteterna ersätter existerande lånefacilitet om 100 miljoner kronor från Modelio Equity och Exelity. Bolaget återbetalar därmed det utestående lånebeloppet till långivarna om 50 miljoner kronor.

”Med denna lånefacilitet och den tidigare nyemissionen har vi nu säkrat en stark finansieringsbas att fortsätta bygga bolagets tillväxtresa inom de stora tillväxtområden som vi idag adresserar. Målet att växa nettoomsättning med 100% samt nå lönsamhet på justerad ebitda-nivå under andra halvåret 2023 står fast”, säger Anders Storm, VD för Sivers Semiconductors, i en kommentar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.