Skandia miljardinvesterar i ny hållbarhetsfond

Skandia är en av investerarna i en ny fond för hållbara investeringar.
Skandia

Det framgår av ett utskick.

Fonden är ett partnerskap mellan Allianz GI och den holländska utvecklingsbanken FMO och är en form av blandfinansiering för att göra det enklare för institutionella investerare att bidra med kapital till utvecklingsländer. Den blandar alltså privat och offentligt kapital och riktar sig till länder och sektorer med stora investeringsbehov där det saknas kapital i nuläget.

”En innovativ struktur som spelar en kritisk roll för att ta itu med finansieringsgapet i utvecklingsländer”, skriver Skandia bland annat i en kommentar.

Fondens har tre sektorer som den vänder sig till; energi, finansiella institutioner och jordbruk, för global klimatomställning.

Skandias investering i fonden är 100 miljoner dollar, motsvarande drygt 1 miljard kronor.

– Vi tror mycket på den här finansieringsformen och hoppas att den också kan hjälpa till att få fram samhällsviktiga och långsiktiga investeringar även här i Sverige, säger Lars-Göran Orrevall som är kapitalförvaltningschef på Skandia.

Fondens övergripande mål är att mobilisera den privata sektorns kapital till investeringar i utvecklingsländer för att stödja FN:s globala mål för hållbar utveckling, specifikt inom anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt men också minskad ojämlikhet och att i stort bekämpa klimatförändringarna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.