Slovakien vill leasa Gripen

Slovakien vill leasa Saab Gripen när landet pensionerar sina MiG-29 någon gång kring 2016-2017, sade chefen för landets motsvarighet till FMV, Róbert Tibenský, på en mässa som gick av stapeln i Bratislava den 14-16 maj.

Det rapporterade IHS Janes på måndagen.

Uppgifterna om Gripen är inte nya. Som SIX rapporterade i januari lutade landet redan då åt att leasa plan och att Gripen var det ledande alternativet. Enligt lokal press diskuterade Slovakien och grannlandet Tjeckien då planer på en gemensam skvadron av Gripen om Slovakien valde det svenska planet.

Tjeckien förlängde i förra veckan sitt leasingavtal för Gripen till 2027.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets