Småspararna blev mer negativa under torsdagens historiska ras

Torsdagens historiska ras innebar inte bara ytterligare förluster i småspararnas portföljer men också en första vändning mot ökad pessimism. Det uppger nätmäklarna.
Småspararna blev mer negativa under torsdagens historiska ras - borsen-aktier-analys-700_binary_6970170.jpg

Avanzas sparekonom Johanna Kull säger till Dagens industri att smärtgränsen verkar ha nåtts under gårdagen och många optimister bytt fot.

Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, instämmer och säger att köpen minskade.

”Det är inte riktigt lika självklart att gå in och tänka att man fyndar i det här läget”, säger hon till DI.

Dock dominerar alltjämt köparna och under torsdagen var det investmentbolagen, banker och telekom som dominerade köpknapparna. Investor, SEB, Swedbank och Telia var samtliga på topp 10-listan hos både Avanza och Nordnet. Även livsmedelsjätten ICA tog en plats på respektive lista.

På säljlistan fanns mycket amerikanskt i form av Apple och Amazon. Därutöver avyttrades även fastighetsbolag som Balder och Fabege liksom gruv- och stålaktörer i Epiroc och SSAB.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Absolicon