Söderberg & Partners tar in 2,5 miljarder kronor

Finanskoncernen Söderberg & Partners tar in 2,5 miljarder kronor från riskkapitalbolaget TA Associates som tidigare varit delägare i bolaget. Kapitalanskaffningen värderar Söderberg & Partners till cirka 23 miljarder kronor, enligt uppgifter till Dagens industri.
Bolaget ska använda det nya kapitalet för att finansiera fortsatt expansion, både på befintliga men också nya marknader.

”Vi har expanderat väldigt kraftigt i Holland och blivit den tionde största aktören där. Vi vill bli en av de kanske tre största, och det kräver en del tilläggsförvärv. Dessutom tittar vi på ytterligare ett eller två länder att etablera oss i”, säger Gustaf Rentzhog till Di och tillägger att det rör sig om Storbritannien och Tyskland.

Han säger också att en börsnotering är utesluten eftersom den skulle göra Söderberg & Partners mindre snabbfotade.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.