Softbank har byggt miljardposition i läkemedelsbolaget Roche

Japanska konglomeratet Softbank sägs ha byggt en position på totalt 5 miljarder dollar i det schweiziska läkemedelsbolaget Roche. Det uppger källor till Bloomberg News.
Softbank har byggt miljardposition i läkemedelsbolaget Roche - softbank-900
Foto: Eugene Hoshiko/TT
Softbanks position ses som ett bet på att Roches strategi om att använda data för att utveckla läkemedel kommer vara framgångsrik. Under coronapandemin har Roches försäljning gynnats av att bolaget utvecklat immunitets- och coronatester.

Bloombergs källor uppger att Softbank anser att Roches affärsområde Genentech, som utvecklar läkemedel med hjälp av data, är kraftigt undervärderat.

Roche har två aktier, där en ger aktieägaren rösträtt i bolaget, och det är ännu inte klargjort vilken typ av aktie Softbank har köpt på sig.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets