Softbank vänder till vinst tack vare techrally

Japanska konglomeratet Softbank redovisar en vinst på 627 miljarder yen, motsvarande 52 miljarder kronor, i det andra kvartalet av det brutna räkenskapsåret 2020/21, att jämföra med fjolårsförlusten på 700 miljarder yen.
Softbank vänder till vinst tack vare techrally - softbank-900
Foto: Eugene Hoshiko/TT
Softbanks katastrofala investering i kontorsuthyraren Wework är den förklarliga anledningen till förra årets brakförlust.

I år har bolaget gått starkt på uppsvinget för techaktier. Softbank har nyligen bytt strategi och investerat stort i bland annat Amazon, Netflix och Googles moderbolag Alphabet. Dessa satsningar har betalat sig i det andra kvartalet. Resultatet för det andra kvartalet slog estimaten på 150,3 miljarder yen från Bloomberg med råge.

Softbanks enorma Vision Fund har också haft en solid utveckling. Dess investeringar på 75 miljarder dollar i 83 startups är nu inte längre en förlust utan var värda 76,4 miljarder dollar per slutet av september.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.