Sökes: Två nya Afv-stjärnor

Nu vill Affärsvärlden rekrytera igen. Dels en formgivare och layoutare som vill vara med och formge och forma Sveriges bästa analysmedia. Och dels ytterligare en aktieskribent och analytiker.
Affärsvärldens redaktion vårvintern 2020

Idag är det ett dussintal personer som gör Affärsvärlden. Flertalet hör till antingen analysredaktionen eller magasinredaktionen. Men firman har också en marknadsansvarig och en VD samt ett nätverk av duktiga partners som bistår med annonssälj, IT, kundtjänst och mycket annat.

Varför ska Affärsvärlden rekrytera?

Verksamheten går ekonomiskt bra och i vår färska läsarundersökning har vi fått väldigt uppmuntrande betyg på de förändringar Affärsvärlden genomfört under 2020. Men vi vill mer. Det finns fler intressanta bolag att analysera där ute och vi vill vässa magasinet ytterligare. Bland annat därför behöver vi få in ett par nya duktiga medarbetare”, säger Affärsvärldens chefredaktör Peter Benson.

Hur är det att jobba på Affärsvärlden?

”Vi eftersträvar verkligen långa och goda relationer. Därför lägger vi mycket tid och kraft på att hjälpa alla medarbetare att utvecklas och bli bättre. Den investeringen i tid och engagemang medför också att vi ställer höga krav. Både på oss själva och alla vi jobbar med. Vi erbjuder å andra sidan mycket frihet under ansvar och en skoj miljö om man gillar att nörda ner sig i näringsliv, politik, samhälle och aktier”, säger Peter Benson.

Via webbsidan som beskriver hur det är att arbete för Affärsvärlden finns också länkar till de två jobb som Affärsvärlden just nu annonserar för.

 

Ansvarig för formgivning och layout

Vad handlar det här jobbet om?

”Den klart viktigaste arbetsuppgiften blir att layouta tidningen. Det kommer nog kräva vissa externa resurser men huvudansvaret ligger på den formgivare vi vill knyta till oss.”

Ni öppnar upp för en konsultlösning, varför då?

”Det här är en bransch som präglas av många små konsultbolag och vi kan gärna tänka oss en sådan lösning. Det viktiga är att det finns en ömsesidig inställning att det här ska vara ett långsiktigt engagemang”, säger Peter Benson.

 

Analytiker och aktieskribent

Vem bör söka det här jobbet?

”Alla som är besjälade av verkligen förstå företagande och börs på bredden och tvären. Vi stänger så klart inte dörren för erfarna analytiker men vi gillar att ta oss an personer som fortfarande är i början av sitt yrkesliv. Det är dock bra med en viss erfarenhet från arbetsliv eller extrajobb under studierna, säger Peter Benson.