S&P uppgraderar Tesla – tar ett steg närmare viktiga investment grade-nivån

Kreditvärderingsjättten Standard & Poors, S&P, har uppgraderat sitt kreditbetyg för elbilstillverkaren Tesla till BB+, vilket innebär att bolaget tar ett steg närmare den viktiga nivån för investment grade.
Elon Musk, VD för Tesla, är rikast i världen.
Elon Musk, vd för Tesla. Foto: Hannibal Hanschke/Pool via AP)
S&P uppger att man kan tänka sig att höja betyget till investment grade om Tesla klarar av att hålla marginalen över 18% då man öppnat såväl anläggningen i Austin som Berlin. Enligt S&P nådde Tesla en viktig milstolpe när man nådde en årlig produktionstakt om en miljon fordon i slutet av det tredje kvartalet och anser också att utsikterna är positiva då man räknar med att bolagets kassaflöde mer konsekvent blir positivt under de kommande tolv månaderna trots satsningar globalt.

Investment grade-nivån öppnar upp för att nå väsentligt mer obligationskapital och skulle sänka Teslas upplåningskostnad.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.