Spacett redovisar som väntat små resultatförändringar

"Börsklimatet har kraftigt förändrats de senaste månaderna främst beroende på Rysslands invasion av Ukraina kombinerat med oväntad hög inflation. I värderingsdiskussioner märker vi att värderingsförväntan från bolagen kommit ned väsentligt", uppger VD Marcus Bonsib i en kommentar.
Spacett redovisar som väntat små resultatförändringar - dator-penna-1600
Foto: Adam Wrafter/SvD/TT

Spac-bolaget Spacett letar fortsatt ett förvärv.

”Bolagen ser fördelarna med Spacett som ett alternativ till en traditionell börsnotering. Vi har kapital, en bra ägarspridning och vi kan erbjuda bolagen en högre förutsägbarhet i transaktionen. Sammantaget är vi övertygade om att det kommer att bidra till att vi kommer kunna presentera ett attraktivt förvärv för våra ägare,” säger Marcus Bonsib .


Spacett har inte för avsikt att bedriva någon verksamhet och därför har bolaget ingen omsättning. Rörelseresultatet blev -0,6 miljoner kronor (-0,3). Resultatet efter skatt blev -0,6 miljoner kronor (-0,3). Resultat per aktie hamnade på -0,09 kronor (-0,04).
Likvida medel uppgick till 26,3 miljoner kronor.

Spacett, Mkr Q1-2022 Q1-2021
Nettoomsättning 0 0
Rörelseresultat -0,6 -0,3
Nettoresultat -0,6 -0,3
Resultat per aktie, kronor -0,09 -0,04
Likvida medel 26,3
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco