Spänd väntan inför Disney+ på Wall Street

De amerikanska börsterminerna rörde sig måttligt inför börsöppningen på tisdagen, samtidigt som börserna i Europa mestadels klättrat högre under dagen.

Rapporter om att USA:s president Donald Trump kan komma att avisera en försening av biltullarna mot EU bidrog till att lyfta sentimentet något.

Vid 14.45-tiden var terminerna för Dow Jones industriindex, det bredare S&P 500 och teknikorienterade Nasdaq 100 i princip oförändrade.

Fortsatta sammandrabbningar i Hongkong tyngde stämningen men Hongkongbörsens Hang Seng-index var trots detta upp 0,5 procent. Europabörserna gick däremot starkt, med uppgångar för 0,5 procent vardera för tyska DAX och brittiska FTSE 100.

Uber var lätt uppåt inför öppning. Bolagets grundare och fram tills relativt nyligen också vd, Travis Kalanick, har sålt aktier i nättaxitjänsten för omkring en halv miljard dollar, sedan lockup-perioden i samband med börsnoteringen köpt ut.

Vodafone har höjt sina egna prognoser för helårets resultat, sedan marknaderna förbättrats i regioner som Spanien och Italien – länder som hittills inneburit problem för Vodafone. Vodafone klättrade inför öppningen.

Livsmedelsbolaget Tyson Foods tappade något i förhandeln efter att ha rapporterat lägre resultat än väntat.

Walt Disney’s omtalade tjänst Disney+ har premiär på tisdagen, med ett utgångspris på 6:99 dollar per månad. Disney har lagt över 3 miljarder dollar på teknik och innehåll till storsatsningen och aktien var upp 1 procent.

Visa har köpt en “betydande minoritetsandel” i den nigerianska betalningsplattformen Interswitch. Officiela finansiella data har inte offentliggjorts, men enligt Sky ska Visa ha betalat 200 miljoner dollar för en ägarandel på 20 procent. Visa steg marginellt före öppning.

Tencent Music, ett dotterbolag till det kinesiska nätkonglomeratet Tencent och en konkurrent till Spotify, ökade under tredje kvartalet intäkterna med 31 procent till 910 miljoner dollar. Nettoresultatet steg 6,4 procent till 144 miljoner dollar. Andelen betalande användare steg med 42 procent till 35,4 miljoner, vilket är historiskt högt för bolaget som hittills haft betydligt färre betalkunder än många av sina konkurrenter.

Före öppning var Tencent Music ned drygt 4 procent.

På måndagskvällen fortsatte Dow Jones industriindex och S&P 500 fortsatt att handlas i närheten av sina rekordnivåer någonsin. Det bredare S&P 500 stängde dock 0,2 procent ned till 3.087.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här