Spelbolag och bilsäkerhet vinnare på börsen

Stockholmsbörsen har återhämtat sig något inför den avslutande handeln. OMXS-index backar 0,6 procent där ett par rapporterande bolag går rejält mot strömmen.
Foto: Tobias Ohls

Den negativa utvecklingen är i linje med hur det ser ut på de ledande Europabörserna. Osäkerhet kring gårdagens EU-förslag om en stödfond liksom möjligheterna till att få fram ett vaccin mot covid-19 har präglat utvecklingen. Visst positivt stöd har dock framkommit under eftermiddagen tack vare att terminshandeln på USA-börserna, som indikerar på en positiv öppning och det breda OMXS-indexet har tagit tillbaka lite av nedgången efter att backat som mest 1,6 procent under dagen.

Ett par tydliga vinnare finns dock under dagens handel. Spelbolaget Kindred, före detta Unibet, rusar drygt 13 procent på morgonens rapport. Bolagets vars aktie pressats av bland annat inställda sportevenemang under coronapandemin kunde ändå redovisa ett ökat spelöverskott och ser positivt på utvecklingen på USA-marknaden.

Bilsäkerhetsföretaget Veoneer klättrar drygt elva procent och moderbolaget, Autoliv stiger 7,2 procent.

Husqvarna, som tillverkar trädgårdsprodukter, stiger 5,3 procent.

Bland bolag som däremot backar på sina rapporter märks skogskoncernen SCA som redovisar en halverad vinst och lägre försäljning, aktien tappar 1,8 procent.

Ännu tyngre går det för Cloetta. Konfektyrtillverkaren rapporterar bland annat en minskad efterfrågan på lösgodis som konsekvens av coronapandemin och aktien faller kraftigt, ned drygt sju procent.

På de ledande Europabörserna backar Frankfurt- och Londonbörsen båda 0,5 procent medan CAC40-index i Paris är ned 0,3 procent.