Spelbolag stoppar nederländska kunder

Såväl Betsson som Leovegas stoppar nu nederländska kunder från att spela på deras plattformar. 

Den nederländska spelmyndigheten, KSA, publicerade i förra veckan en ny policy. Policyn förbjuder internationella operatörer att använda en .NL-webbdomän och nederländska symboler i marknadsföringsmaterial. Dessutom förbjuds internationella operatörer från att erbjuda kundsupport och webbplatstext på nederländska. Det skriver bland andra Finwire.

Under dagen har brittiska speljätten Entain satt stopp för spel i Nederländerna, och siktar in sig på en licens under första halvåret 2022. Svenska spelbolag har följt efter.

Bettingbolaget Betsson slutar att ta emot nederländska kunder på sina internationella webbplatser, tills dess att man ansökt och beviljats licens i landet. Betssons rörelseresultat väntas på grund av detta påverkas negativt med cirka 25 miljoner kronor på månadsbasis, från och med fjärde kvartalet.

Lindwall föreslås kliva in i styrelsen för Betsson

Även kasinobolaget Leovegas slutar, efter de senaste policyförändringarna, att tillhandahålla sina tjänster i Nederländerna. Samtidigt meddelar bolaget att man senare i år kommer att ansöka om en nederländsk spellicens.

Sportboksleverantören Kambi har gått en annan väg och tecknat ett flerårigt avtal med nederländska BetEnt, en av tio operatörer som initialt har fått licens att erbjuda onlinespel i Nederländerna, som ska lansera sportbok när marknaden regleras.

Bettingbolaget Kindred meddelar, tvärt emot sina sektorkollegor, att man kommer fortsätta att acceptera nederländska kunder då Kindred hävdar att man inte bryter mot policyn. Det skriver branschsajten EGR, enligt Finwire.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.