Spermosens VD får 20% ersättning som garant i nyemissionen

Medicinteknikbolaget Spermosens har beslutat om en företrädesemission som kan tillföra bolaget 29 Mkr före kostnader. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Spermosens VD får 20% ersättning som garant i nyemissionen - Spermosens Ulrik Nilsson
Spermosens styrelse har beslutat om en företrädesemission som behöver röstas fram vid en extra bolagsstämma den 25 mars. I bild bolagets VD Ulrik Nilsson.

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Spermosens har beslutat att ta in 28,8 Mkr genom en företrädesemission av units. Motivet till emissionen är att kunna fortsätta förbereda inför en lansering av bolagets första produkt JUNO-checked samt att betala tillbaka på lån. Spermosens har utvecklat mätinstrumentet JUNO-checked för diagnostik inför val av IVF-behandling, det vill säga konstgjord befruktning.

Teckningskursen är satt till 0,70 kr per unit, motsvarande 0,10 kr per aktie. Det innebär en rabatt på 18% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades. Utöver 7 aktier innehåller varje unit även 4 teckningsoptioner av serie TO3 och 4 stycken av serie TO4.

Emissionen är säkrad till 80,1% genom tecknings- och garantiåtaganden. Teckningsåtagandena uppgår till blott 0,3 Mkr (1% av emissionen) och har lämnats av medlemmar i Spermosens styrelse och ledning. Bolagets VD Ulrik Nilsson och styrelseordföranden Eva Nilsagård har åtagit sig att teckna enligt pro rata.

Garantiåtaganden summerar till 22,8 Mkr och är uppdelade på en bottengaranti om 17 Mkr samt en toppgaranti om 5,8 Mkr. Spermosens underleverantör FlexMedical Solutions garanterar för 1,7 Mkr inom bottengarantin medan VD Ulrik Nilsson står för 1,2 Mkr av toppgarantin.

Till bottengaranterna utgår en kontant ersättning på 15% av det garanterade beloppet. Ulrik Nilsson och övriga toppgaranter får 20% kontant.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen blir saftiga 87,5%, givet att erbjudandet fulltecknas.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco