55% teckningsgrad i Chordates emission: ”Vi är tacksamma över stödet”

Chordate Medicals företrädesemission av units tecknades till 48,5%. Inklusive garantiåtaganden blev teckningsgraden 55% och Chordate får in 23 Mkr före kostnader.
55% teckningsgrad i Chordates emission: ”Vi är tacksamma över stödet” - Chordate
Chordate Medicals VD Anders Weilandt.

Medicinteknikbolaget Chordate Medical har publicerat utfallet för sin företrädesemission av units. Teckningsgraden exklusive garanter blev 48,5% varav 47,7% tecknades med stöd av teckningsrätter och 0,8% utan.

Emissionen var säkrad till 55% genom tecknings- och garantiåtaganden. Garanterna tecknar 6,5% av emissionen och Chordate tillförs 17,3 Mkr efter emissionskostnader, förutsatt att samtliga garanter väljer ett erhålla kontant ersättning.

Emissionsguiden hissade tidigare  tre flaggor: ”Kapitalbehov i trängt läge”, ”Hög emissionskostnad” samt ”Dåligt garantiupplägg”. Vi hissar även två flaggor retroaktivt.

AKTIEN HANDLAS NER TILL TECKNINGSKURS

Om aktien faller så att teckningskursen inte längre ger en rabatt mot börskurs så saknas det incitament för investerare att teckna nya aktier. Det visar också på ett stort misstroende.

Under teckningsperioden befann sig Chordates aktie med knapp marginal över teckningskursen 0,09 kr/aktie. Handelsdagen efter teckningsperiodens slut föll aktien dock ned till 0,09 kr, där den fortsatt handlas kring.

EJ FULLTECKNAD EMISSION

En nyemission som inte blir fulltecknad talar för att det är något fel på bolaget eller värderingen.

Chordates VD Anders Weilandt kommenterar:

”Vi är tacksamma över det fortsatta stödet från både befintliga och nya ägare i en fortsatt utmanande finansmarknad där många bolag har svårt att få in nytt kapital. Vi har nu säkerställt fortsatt finansiering, vilket tillsammans med teckningsoptionen i höst möjliggör att vi med oförändrad fart kan fortsätta marknadsarbetet mot våra strategiska mål. Chordate har nu påbörjat den sista fasen av att bygga värde i bolaget inför en potentiell exit.”

Totalt antal flaggor för emissionen landade därmed på fem. Emissionsguiden sätter punkt för sin bevakning av kapitalanskaffningen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG