Spotlight Groups VD tror på växande marknad

Finanskoncernen Spotlight Groups vd Peter Gönczi tror mycket på att marknaden man verkar på är till för att växa och att Spotlight kommer spela en viktig roll.
Spotlights VD Peter Gönczi.
Peter Gönczi.
”Vi bygger vår koncern på ett sätt där vi försöker se till att vi har många delar som jackar i varandra och kan ta del av den tillväxten”, säger Gönzci på bolagets kapitalmarknadsdag.

Bolaget har guidat för att både intäkterna och rörelseresultatet i det andra kvartalet kommer överträffa första kvartalets nivåer, vilket upprepas.

Han ser att det finns ett generellt uppdämt behov av företagsfinansiering i samhället.

”Det finns verkligen många potentiella kunder. Sedan är det så att Sverige har den proportionerligt största MTF-marknaden i åtminstone Europa. De bolagen har nya kapitalbehov längs vägen för vår koncerns olika tjänster”, säger bolagschefen.

Spotlight Group meddelade under hösten att man utreder förutsättningarna för att starta en fond samt ett analysbolag.

På frågan om hur tidslinjen ser ut svarar Spotlight-chefen att man inte riktigt vet svaret, givet fortsatt pågående utredningar.

”Men jag känner mig ganska övertygad om att vi kommer kunna berätta om åtminstone någon av de här innan året är slut om det blir ja eller nej”, berättar vd:n.

Även förvärv är ett ämne som tas upp. Spotlight har kontaktats med olika förfrågningar men har inte gått vidare med något konkret ännu.

”Vi tittar på det som vi tycker är intressant. Vårt huvudfokus är att utveckla de affärer vi har och att utveckla nya saker själva, inte att förvärva. Men vi har ju det som en möjlighet. Nu har vi gjort det en gång och det gav ju mersmak”, säger Spotlight-chefen.

När det kommer till de långsiktiga finansiella målen säger Gönczi att det är alldeles för tidigt att börja tänka på att revidera dem. Detta mot bakgrund av att målet om 10 procent i rörelsemarginal överträffades med råge i det första kvartalet.

”Med tiden kanske vi har möjlighet att komma tillbaka och revidera dem men det är alldeles för tidigt att ta den frågan nu. Vi har satt upp de här långsiktiga målen, över tid ska vi ligga här allra minst. Vi ska slå målen, det är vår ambition såklart”, understryker vd:n.