SSAB, Autoliv och Polestar i samarbete kring utveckling av klimatneutral bil

Stålbolaget SSAB och fordonssäkerhetsbolaget Autoliv har ingått ett samarbete med elbilsföretaget Polestar i syfte att utveckla en klimatneutral bil. Det framgår av pressmeddelanden från bolagen.
Polestar
Polestar 2. Björn Larsson Rosvall / TT
Målet är att till 2030 utveckla en elbil som är helt klimatneutral. Samarbetet med SSAB kommer att innebära utforskning av möjligheter till ett fossilfritt stål i syfte att ersätta konventionellt stål i bilarna.

“Vi vill stödja våra kunder i deras mål att stärka sin konkurrenskraft och marknadsposition och samtidigt hjälpa dem att i stort sett eliminera sitt koldioxidavtryck. Transportsektorn har en stor möjlighet att göra skillnad och vi är mycket glada över att få samarbeta med Polestar kring dessa frågor”, säger Martin Lindqvist, vd och koncernchef på SSAB

Autoliv ska hjälpa Polestar kring forskning och utveckling av teknologi i syfte att hitta klimatneutrala lösningar och innovationer kopplade till fordonssäkerhet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience