Staffan Persson säljer nästan allt i Moberg Pharma

Staffan Persson hade i torsdags via sitt bolag Zimbrine ytterligare minskat sitt innehav i Moberg Pharma till 0,16 procent av kapital och röster, enligt ett flaggningsmeddelande som visar att han då hade passerat 5-procentsgränsen.

Tidigare på fredagen kom ett flaggningsmeddelande som visade att han i tisdags hade minskat till 9,6 procent av kapitalet, och då alltså hade gått under 10-procentsgränsen.

Moberg Pharmas aktiekurs har utvecklats svagt under veckan i spåren av fas 3-resultat som presenterades i måndags.

Staffan Persson ägde 10,8 procent av Moberg Pharma den 30 september, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Han motiverar försäljningen med att de studieresultat som bolaget i måndags presenterade i sin nordamerikanska fas 3-studie med Mob-015 vid behandling av nagelsvamp var otydliga.

Moberg Pharma rasar efter studieMoberg Pharma hade normalt förväntat sig att fler patienter skulle uppnå fullständig läkning i en studie för behandling av nagelsvamp. Aktien rasar på beskedet. 

”Vi hade tidigare bestämt att om fas 3-resultaten var övertygande positiva skulle vi behålla aktierna. Resultaten är otydliga. Därför har vi sålt”, skriver Staffan Persson till Nyhetsbyrån Direkt.

Staffan Persson ägde 10,8 procent av Moberg Pharma den 30 september, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Moberg Pharmas aktiekurs har utvecklats svagt under veckan.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.