Starkt resultat från Morgan Stanley

Den amerikanska investmentbanken Morgan Stanley redovisar ett justerat resultat per aktie på 1:21 dollar för det tredje kvartalet 2019.

Analytikernas förväntningar var ett resultat på 1:10 dollar per aktie, enligt Bloomberg News snittprognos.

De totala intäkterna var 10,0 miljarder dollar. Väntat var intäkter på 9,6 miljarder dollar.

Bland enskilda intäktsrader var de aktiehandelsrelaterade intäkterna på 1,99 miljarder dollar högre än förväntade 1,91 miljarder dollar.

Intäkterna från ränte-, valuta- och råvarurelaterad handel på 1,43 miljarder dollar var också högre än väntade 1,12 miljarder.

Intäkterna från investment banking om 1,64 miljarder dollar var samtidigt starkare än förväntade 1,38 miljarder dollar.

“Vi levererade ett starkt kvartalsresultat trots den typiska sommarinbromsningen och volatila marknader. Koncernens intäkter översteg 10 miljarder dollar för tredje kvartalet i rad och vi producerade en avkastning på eget kapital i linje med vårt målintervall”, skriver bankens vd James Gorman i en kommentar.

Kort efter rapporten släppts hade Morgan Stanley-aktien stigit 4 procent i den amerikanska förhandeln.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här