Stavfel på 46 miljoner australiska sedlar

Det blir dumstruten på för någon stackare på den australiska centralbanken.
Stavfel på 46 miljoner australiska sedlar - sedel-australien-felstavad-700_binary_6958063.jpg

Sedan 1995 pryder ett porträtt av den aboriginske uppfinnaren och författaren David Unaipon ena sidan av landets 50-dollarssedel, medan Edith Cowan, landets första kvinnliga parlamentsledamot, syns på den andra.

Nyligen har banken tryckt vad de kallar nya förbättrade sedlar och i samband med det uppstod ett hoppsan som nu har reproducerats på 46 miljoner sedlar. I mikrotext bakom porträttet av David Unaipon återges ett utdrag ur hans bok “Legendary tales of the Australian aborigines”, men någon har glömt ett av de tre i som krävs för att stava ordet responsibility.

En talesperson säger att centralbanken är medveten om stavfelet och att det kommer att åtgärdas i nästa omgång av nya sedlar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.