Stefan Ingves blir sommarpratare

Sveriges Radio tillkännager nu årets alla sommarpratare. Bland namnen syns riksbankschefen Stefan Ingves.
Stefan Ingves, Riksbanken räntan
Riksbankschefen Stefan Ingves. Foto: Claudio Bresciani / TT

Idag släpps den efterlängtade listan äver de svenskar som ska sommarprata i P1. Som vanligt är det en blandning av artister, idrottsmän, och näringslivstoppar. I årets lista står ett namn särskilt ut – riksbankschefen Stefan Ingves. Den 24 juli kommer han att sommarprata ”om att arbeta med pengar när allt håller på att gå över styr”.

”Jag ska prata om pengar, era och andras, och hur det är att arbeta med pengar när allt håller på att gå över styr här hemma eller på annat håll. Jag blandar med musik som följt med på resan”, säger han i en kommentar.

I övrigt syns bland annat Izettle-grundaren Jacob de Geer, som sommarpratar den 15 juli.

”Jag har gjort många fler fel än rätt i mitt bolagsbyggarliv och vi entreprenörer pratar alldeles för lite om misstagen på vägen mot framgång. Mitt Sommarprat är därför en hyllning till misstagen och till alla dem som försökt, misslyckats eller som kanske inte ännu nått hela vägen”, säger han i en kommentar.

Den 11 juli sommarpratar Josef Fares, den prisbelönta filmregissören som sadlat om till spelutvecklare med sin spelstudio Hazelight.

”Jag ska prata om varför jag lämnade filmvärlden för spelbranschen. Kanske kan min starka passion för tv-spel, som jag känt sen jag var liten, inspirera svenska folket till att plocka upp handkontrollen och spela”, säger han i en kommentar.

Christian von Koenigsegg pratar den 2 juli om hur det gick till att skapa sportbilsmärket som bär hans namn.

”Jag skall berätta en historia om hur det omöjliga blev möjligt”, säger han i en kommentar.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.