Stena Line tvingas höjda sina priser till följd av rådande bränsleprischock

Stena Line, som är Sveriges största färjerederi, flaggar för högre priser framöver på grund av de förhöjda drivmedelspriser som föranletts av kriget i Ukraina. Det rapporterar Dagens industri.
Stena Line tvingas höjda sina priser till följd av rådande bränsleprischock - STENA LINE
Stena Line som har huvudkontor i Göteborg. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT
Stena Line har ett stort antal linjer för både gods- och passagerartrafik, och bolaget meddelar nu att de tvingas höja priserna mot kund till följd av ökade driftkostnader.

”Eftersom bränslekostnaden utgör en stor del av våra driftskostnader, kommer vi att vara tvungna att anpassa de priser vi tar ut av våra kunder i syfte att kompensera för kostnadsökningarna”, säger Stena Lines presschef Jenny Johansson till Di.

Hur stor prisökningen väntas bli framgår inte.

Under gårdagen rapporterade Finwire att Viking Line inför en tilläggsavgift för bränsle på samtliga kryssningar och reguljärresor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Valour
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Moberg Pharma