Gotlandsbolaget och Viking Line bildar gemensamt bolag

Rederiet Gotlandsbolaget och Viking Line bildar att gemensamt bolag för att erbjuda kryssningar mellan Stockholm-Mariehamn och Stockholm-Mariehamn-Visby.
Gotlandsbolaget och Viking Line bildar gemensamt bolag - Gotlandsbolaget

Det ska ske med M/S Birka Stockholm som Gotlandsbolaget köpte i mars, skriver de båda bolagen i ett pressmeddelande.

Gotlandsbolaget betalade cirka 38 miljoner euro för fartyget och säljer nu 50% av det till Viking Line för 19 miljoner euro.

”Vi arbetar med att bredda Gotlandsbolagets erbjudande med även kryssningsresor som komplement till Gotlandstrafiken och våra andra erbjudanden, och vilken partner kan vara bättre att göra detta med än Viking Line med sin långa erfarenhet från kryssningar i Östersjön. Vi ser samarbetet som en fantastisk möjlighet där både våra och Viking Lines erfarenheter och kompetenser tas tillvara”, säger Håkan Johansson, VD för Gotlandsbolaget.

Etableringen av det gemensamma bolaget förutsätter godkännande från Konkurrensverket och trafikstart är planerad till våren 2024. Viking Lines fartyg M/S Viking Cinderella, för tillfället i kryssningstrafik från Stockholm till Mariehamn, kommer i samma veva att flyttas till linjen Helsingfors – Mariehamn – Stockholm.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.