Stigande konjunkturbarometer för EMU

EU-kommissionens konjunkturbarometer för EMU steg till 105,6 i september. Utfallet kan jämföras med marknadens konsensusprognos som var 104,1.

För augusti var nivån reviderade 104,1 (preliminärt 104,2).

För EU-länderna var konjunkturbarometern upp med 0,6 enheter till 107,6.

Industriförtroendeindex uppgick för euroområdet till -2,2 vilket kan jämföras med en oreviderad nivå om -3,7 månaden innan. Analytiker hade räknat med -3,8.

Förtroendet i tjänstesektorn uppgick för euroområdet till +12,4, vilket kan jämföras med reviderade +10,1 månaden innan (preliminärt 10,2).

Konsumentförtroendeindex uppgick till -7,1, vilket även var i linje med det preliminära utfallet, jämfört med oreviderade -6,9 månaden innan. Förväntningarna låg på just -7,1.

Konjunkturbarometern är ett mått på konsumenternas och industrins tro på framtiden. Statistiken presenteras av EU:s statistikorgan Eurostat.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.