Stigande vinst för FM Mattsson

FM Mattssons vinst och omsättning steg under kvartalet. Den organiska tillväxten hamnade dock på minus.

FM Mattsson, tillverkare av sanitetsarmaturer som vattenkranar och termostatblandare, redovisar ett resultat efter skatt på 24,5 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (20,1). Resultatet per aktie uppgick till 1:77 kronor (1:49).

Rörelseresultatet blev 31,4 miljoner kronor (26,7).

Nettoomsättningen uppgick till 322 miljoner kronor (265). Försäljningstillväxten var 21,3 procent. Rensat för förvärv och valutakursförändringar, som påverkade nettoomsättningen positivt med 61,2 miljoner kronor respektive 1,9 miljoner kronor, motsvarade omsättningen en organisk tillväxt om -2,5 procent.

Förändringen beror på något lägre efterfrågan från kunder i den nordiska marknaden, skriver FM Mattsson.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.