Stillfront förvärvar Nanobit för upp emot 148 miljoner dollar

Stillfront gör ett nytt förvärv och tar över mobilspelsutvecklaren Nanobit, enligt ett pressmeddelande. Studion är baserad i Kroatien och fokuserar på narrativa lifestyle-rollspel som riktar sig mot en kvinnlig publik. Företaget har 29 släppta titlar, varav 10 appar och 19 spel och mer än 145 miljoner nedladdningar.
Foto: Izabelle Nordfjell/TT
“Nanobit är en erfaren och ansedd studio med flertalet spel med en tydlig nisch inom lifestyle-genren. Nanobits spelportfölj har visat stark tillväxt under det senaste året och vi ser en stor tillväxtpotential framöver, inklusive en lovande pipeline av nya spel,” säger Stillfronts vd Jörgen Larsson.

Initialt betalar Stillfront 100 miljoner dollar för 78 procent av aktierna i Nanobit, varav 30 miljoner betalas med nyemitterade aktier. Betalning för resterande 22 procent av aktierna beror på ebitda-utvecklingen för Nanobit under 2021 och 2022 men kan maximalt uppgå till 48 miljoner dollar.

Under första halvåret har Nanobit haft en omsättning på 325 miljoner kronor med en justerad ebit på cirka 60 miljoner kronor, baserat på preliminära siffror. För hela året väntas omsättningen bli 600-640 miljoner med cirka 17-22 procent i justerad ebit-marginal.

    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här