Stillfronts förvärv får Kepler Cheuvreux att skruva upp prognosen och riktkursen

Spelutvecklaren Stillfronts aviserade förvärv av Super Free Games och Sandbox Interactive hjälper till att ytterligare bredda spelportföljen. Det skriver Kepler Cheuvreux som med anledning av förvärven höjer nästa års prognoser och riktkursen för Stillfront till 1 150 kronor (1 100). Köp upprepas.
Stillfronts förvärv får Kepler Cheuvreux att skruva upp prognosen och riktkursen - bitlife-when-life-doesnt-want-to-cut-you-any-slack-large
Stillfront äger 14 decentraliserade spelstudios inom mobil- och webbläsarbaserade free-to-play spel. Koncernen har en tydlig förvärvsstrategi och i bild syns spelet BitLife som förvärvades i april i år.
Kepler, som uppger sig vara konservativa i förhållande till Stillfronts bedömning av förvärvens bidrag, höjer intäktsprognosen med 19% för 2021. Ebitda-prognosen revideras upp med 15 procent.

Annars noterar Kepler att de senaste förvärven kommer med en något högre förvärvsmultipel på 9-10 gånger ebitda, jämfört med 4-6 gånger vid tidigare förvärv.

Stillfront stiger 0,4% till 1 028 kronor på måndagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets