Laddar

Stockholmsbörsen: Öppning kring nollan väntas

Stockholmsbörsen väntas inleda veckans handel kring nollstrecket. Rapportflödet för det tredje kvartalet fortsätter nu på morgonen med Electrolux som största bolag ut på spelplanen.

Terminerna för de ledande Europabörserna pekar nu på morgonen på inledande rörelser i häradet -0,4 till +0,2 procent.

“Den mest turbulenta veckan sen finanskrisen avslutades med att de nedpressade aktiemarknaderna studsade upp på fredagen. Initialt negativa terminer vände upp kring öppningen och den ökade riskaptiten höll i sig till stängningen med stöd av övertygande hus- och konsumentdata samt en rad överraskande bra amerikanska bolagsrapporter”, skriver IG i ett marknadsbrev på måndagen.

Vitvarukoncernen Electrolux redovisade ett resultat efter finansnetto på 1.250 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2014. Förväntningarna låg vid 1.006 miljoner, enligt SIX News/Inquiry Financial. Rörelseresultatet utan jämförelsestörande poster var däremot i linje med förväntningarna. EMEA var bättre än väntat medan Nordamerika var sämre än väntat.

Klockan 12.00 presenterar verkstadsgruppen Atlas Copco sitt delår. Nu under morgonen har även Byggmax, Note och Anoto delårsrapporterat.

Karolinska Developments portföljbolag Forendo Pharma utlicensierar USA-rättigheterna för fispemifene för behandling av urologiska sjukdomar till Apricus Biosciences. Karolinska erhåller 305 miljoner dollar samt royaltys.

Cybaero har fått avslag av ISP på sin ansökan om exporttillstånd till den kinesiska kunden Avic. Cybaero har tidigare uppgett att ordern från Avic var världens genom tiderna största avtal inom segmentet.

Doro har tecknat avtal med Vodafone avseende Tyskland, Italien och Storbritannien.

Nordea höjer rekommendationen på IT-konsulten Tieto från behåll till köp.

Berenberg drar upp rekommendationen på Com Hem från sälj till behåll.

Dagens industri ger i måndagens utgåva köpråd i investmentbolaget Vostok Nafta. Samtidigt ser tidningen att köpläget är riskfyllt på ett års sikt.

Börsveckan rekommenderar köp för Orexo, Kappahl, Itab och Axis i senaste numret.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.