Stockholmsbörsen: Små rörelser väntas

Stockholmsbörsen väntas inleda onsdagshandeln med små rörelser i spåren av en neutral utveckling på New York-börserna efter Stockholms stängning i går.

I Asien var utvecklingen övervägande negativ med lägre kurser i bland annat Japan, Hong Kong och Australien och högre i Indien.

Medicinteknikföretaget Elektas rapport blev en riktig besvikelse med ett rapporterat resultat före skatt på 194 miljoner kronor för räkenskapsårets tredje kvartal, avseende perioden november 2014 till januari 2015. Det var hela 50 procent sämre än förväntningarna som låg vid 388 miljoner, enligt SIX News enkät. Ebita-resultatet, före poster av engångskaraktär, var 345 miljoner, där väntat var 516 miljoner.

Även orderingången var en besvikelse och uppgick till 2.834 miljoner, mot väntade 3.672 miljoner. Kassaflödet efter löpande investeringar var -45 miljoner kronor i medicinteknikbolagets senaste kvartal. En förbättring av kassaflödet förväntas för det innevarande fjärde kvartalet, enligt Elekta.

Trots ett svagt tredje kvartal spår Elekta fortsatt en försäljningsökning med 4 procent vid oförändrade valutakurser för räkenskapsåret 2014/2015. Samtidigt väntas ebita-resultatet öka med cirka 6 procent.

Verkstadsbolaget Volvo bekräftade gårdagens medieuppgifter om en försäljning av aktier i indiska Eicher. Volvo har sålt 1,27 miljoner för cirka 2,5 miljarder kronor men försäljningen har ingen inverkan på varken ägandet eller utvecklingen av det mångåriga samriskbolaget VE Commerical Vehicles, uppges det.

Försäljningen kommer att ge upphov till en reavinst på cirka 2,4 miljarder kronor vilket påverkar rörelseresultatet i segmentet Lastbilar det första kvartalet 2015.

I banksektorn har Goldman Sachs sänkt rekommendationen för Handelsbanken till neutral, från tidigare köp.

Affärsvärlden rekommenderar i senaste utgåvan av tidningen köp för Intrum Justitia. Skanska, Husqvarna och Mycronic får rekommendationen vänta.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco